Boekentafel

Er zijn veel mogelijkheden om aan goede lectuur te komen. Internet of een bezoek aan de boekhandel geeft volop keus.

Het blijft echter leuk om vlakbij je te laten verrassen, zelf een boek uit te zoeken en ter hand te nemen. Deze mogelijkheid biedt de Boekentafel van Jaarsveld.

Assortiment
Wij hebben een groot assortiment (kinder-)bijbels, bijbelstudieboeken, boeken over opvoeding en andere ethische onderwerpen. Ook romans en kinderboeken zijn bij de boekentafel verkrijgbaar.
De laatste tijd is er weer een flinke voorraad (actuele) boeken ingekocht.

Openingstijden
Onze boeken zijn op verschillende momenten uitgestald:
-Na de kerkdiensten van bid- en dankdagen;
-tijdens gemeenteavonden en andere doordeweekse kerkelijke samenkomsten;
-de vrouwenochtenden en middagen voor ouderen.

Kaarten
Nieuw bij de boekentafel: Wenskaarten met afbeeldingen uit Jaarsveld
De ontwerper van deze kaarten, Bas Oosterling, werkt met veel plezier bij Digiteam Woerden. Daar heeft hij de kaarten speciaal voor de boekentafel gemaakt. Bas is altijd bereid informatie te geven over zijn werk. Bestellingen bij hem doen kan ook.

ContactpersoonTelefoonnummerE-Mail adres
Rieneke de Groot0348 554771rienekedegroot@live.nl
Jan Versteeg0182 309 644janvrstg@hetnet.nl

Sponsorkind van de boekentafel
In overleg met de diaconie heeft de boekentafel in maart 2016 via ‘Compassion’ een kind geadopteerd. Zijn naam is Dunstan Muthukumi, hij is geboren op 15 december 2010 en woont in Kenia. Hij vertelt het volgende over zichzelf:

“Ik ben Dunstan, een jongen en ik woon bij mijn vader en moeder. Ik heb twee broers. Mijn vader en moeder hebben soms werk als dagarbeider. Thuis help ik met boodschappen doen. Ik ga elke week naar de zondagschool en ik zit in groep 2 van de basisschool. Op school doe ik het goed. Ik hou van groepsspelen en verstoppertje doen. Wilt u mij ondersteunen en voor mij bidden?”

Projectinformatie

Dunstan woont in Kenia. De meeste huizen hebben onverharde vloeren, houten of lemen muren en daken van hout of gras. De belangrijkste bevolkingsgroep is de Mbere en de meest gesproken taal is het Kimbeere.

Een dagelijkse maaltijd kan bestaan uit mais en /of bonen. Veel voorkomende gezondheidsproblemen in dit gebied zijn malaria, koorts en longontsteking. De meeste volwassenen in Kirima zijn werkloos, maar sommigen hebben werk als dag arbeider en verdienen zo een schamel inkomen. Deze gemeenschap heeft behoefte aan onderwijsmateriaal, inkomen generende activiteiten en speelplaatsen voor kinderen.

Onze ondersteuning voorziet Dunstan van Bijbelonderwijs, medische onderzoeken, medische voorlichting, spelletjes, muziekfestivals, persoonlijke begeleiding, bijles, schoolbezoeken en voedzame maaltijden. Het project organiseert ook seminars voor de ouders en/of voogden van kinderen.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑