Huwelijk

De Bijbelse lijn voor de samenlevingsvorm van twee mensen, die van elkaar houden is die van een man en een vrouw in het wettig huwelijk. Het huwelijk is een verbondsverhouding tussen man en vrouw.  Daarover wil God ook zijn zegen gebieden.
Wie kerkelijke bevestiging en inzegening van het huwelijk overweegt, wordt verzocht allereerst contact op te nemen met de predikant. Er kan dan een informatief gesprek plaatsvinden.

Het toekomstig bruidspaar dat wil trouwen wordt dan uitgenodigd voor een gesprek  waarin vanuit een christelijk perspectief aandacht wordt geschonken aan onderwerpen die te maken hebben met de voorbereiding op het huwelijk. Ook zal natuurlijk het huwelijksformulier besproken zal worden.

Trouwdienst:
In overleg met de predikant wordt de liturgie voor de dienst opgesteld. Stellen kunnen zelf een Bijbelgedeelte en/of tekst aangeven die een bijzondere betekenis voor hen heeft en die de basis zou kunnen zijn voor de prediking. Ook is het mogelijk om naast de psalmen, gezangen of enkele christelijke liederen te laten zingen.
 
Namens de gemeente ontvangt het bruidspaar een trouwbijbel. Deze wordt in de huwelijksdienst uitgereikt door de wijkouderling.

Meer over het huwelijk kunt u hier lezen.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑