Catechese

Catechisatie

De gemeente verzorgt onderwijs over het christelijk geloof. Voor jongeren van 12 jaar tot omstreeks 18 jaar gebeurt dit in verschillende groepen, bijna wekelijks in ca. 20 lessen tussen eind september en begin april. De catechisaties worden gegeven door de predikant. Ze vinden plaats op maandag- en dinsdagavond. De groepen worden ingedeeld op leeftijd.
De predikant leidt de catechisatie. Bij hem kan men zich hiervoor aanmelden of hierover vrijblijvend meer informatie verkrijgen.

Belijdenis

Als er belangstellenden zijn die belijdenis overwegen, is er ruimte voor een gesprek om te  proberen helder te krijgen wat ‘belijdenis doen’ inhoudt. Ook is er alle ruimte om met je vragen en twijfels te komen. Je hoeft nog niet te beslissen. Gedurende het vervolg overweeg je wat je gehoord hebt en besluit je definitief of je aan de catechisatie gaat deelnemen of niet. Besluiten mee te doen houdt geen verplichting in ook daadwerkelijk belijdenis te doen aan het einde van het seizoen. Het is in principe de bedoeling dat de belijdeniscatechisatie op dinsdagavond wordt gegeven van 20.00 – 22.00 uur

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑